Ook bij de SOL SISTERS zomersale!

27 juli, 2017

DSCN6363 DSCN6362

 


Bouwvak, zomer 2017…

1 juli, 2017

VERRASSING: Dit jaar blijven we tijdens de bouwvak gewoon open!!!


Er is de laatste tijd nogal wat activiteit geweest bij de SOL.

26 mei, 2017
Voedselbank

We schenken tegenwoordig  geregeld geld aan de voedselbank en naar aanleiding daarvan hebben we er een excursie gehad.
Interessant om te zien hoe daar op vrijdag alle pakketten klaargemaakt worden voor een groot gebied hier in de omtrek. 
Als een geoliede machine komen de verschillende pakketten van de band, grote,kleine, met of zonder varkensvlees enz. 
Dit alles met de inzet van héél veel vrijwilligers.
Een zeer goede zaak, die veel inzet en werk vraagt.

We zamelen ook kinderkleding in voor vluchtelingen op de Griekse eilanden.

Via een bekende van een van ons kwam ons ter ore, dat daaraan een grote behoefte is en dat iemand in Beltrum dat inzamelt en laat verschepen naar haar dochter die daar in Griekenland werkt. We kunnen dit doen, omdat er op dit moment gelukkig veel kleding gebracht wordt. Zo kunnen we goed sorteren en ook nog eens aan dit soort acties meedoen. Zo kwam ook het restant van de kledingbeurs in Den Diek, die we altijd mogen ophalen, heel goed van pas.

Financiële steun voor kindertehuis  

Dinsdagavond jl. is er een echtpaar, Truus en Hans van Coevorden, geweest uit Suriname, die zich daar bijzonder inspannen om een kindertehuis voor hiv. besmette kinderen draaiende te houden. Zoals we de laatste tijd een paar keer op tv hebben gezien, o.a. op het journaal, is het daar economisch bijzonder slecht. Het gevolg is dat de huur van het pand waarin dit tehuis gevestigd is, eigenlijk niet meer te betalen is en de kinderen letterlijk op straat komen te staan.Ze kunnen namelijk niet terug naar hun familie; die heeft hen verstoten vanwege hun hiv. besmetting.

Truus en Hans van Coevorden

De vraag naar hulp voor deze kinderen kwam binnen via een goede vriendin van een van de Solsisters. Het wordt in de volgende vergadering besproken.

Dat zijn typische voorbeelden van hoe wij als Solsisters werken; altijd via bekende en betrouwbare mensen, zodat we zeker weten dat alles daar komt waar het voor bedoeld is.

Dan zijn er natuurlijk nog onze trouwe klanten, die van onschatbare waarde zijn en waarvan er steeds meer komen.

We hopen dat deze toename niet alleen te danken is aan de economische situatie, maar ook aan de kwaliteit van de kleding!

 

 

 

 

 


24 april, 2017

fb1

 

boyfriendlook

 

IMG_3600

 

Hipster mannen

 


Ik ben Marian van de SOL Sisters

26 maart, 2017

Mijn naam is Marian en ik ben boekhoudster van beroep. Dit doe ik bij een bedrijf in Winterswijk. Sommige mensen vinden dit een saai kantoor beroep. Ik vind het nog steeds een mooi beroep; je krijgt de vrijheid om precies te weten wat er in een bedrijf speelt, je spreekt met verschillende mensen, zakelijke contacten maar ook persoonlijke contacten. Het draait zeker niet alleen maar om winst en geld.

Sinds vorig jaar woon ik, met volle tevredenheid, in Zieuwent. Daarvoor heb ik ruim 20 jaar  in Doetinchem gewoond. Ik ben een geboren en getogen Achterhoekse, mijn geboorte grond ligt in Terborg. Ik heb 1 dochter van 24 jaar oud. In Zieuwent woon ik samen met mijn vriend en zijn zoon.

Vorig jaar werd ik door een van de SOL Sisters gevraagd of ik voor hun penningmeester wilde worden. Om meer mensen te leren kennen in de gemeente en ik me altijd wel ingezet heb voor het goede doel, heb ik dit toegezegd. Met als effect dat de SOL Sisters nu uitsluitend uit een groep vrouwen bestaat. Drie keer in de week zijn deze vrouwen indirect bezig voor verschillende goede doelen die hun bron hebben in Oost Gelre. De groep bestaat nu uit 10 vrouwen. De dinsdagavond zijn meestal alle dames aanwezig en word er kleding uitgezocht, opgeruimd, schoongemaakt. De winkel is dan niet open voor de verkoop, wel voor het inleveren van kleding. Alle kleding die ingeleverd wordt, wordt eerst uitgezocht. Wij sorteren alle kleding. Als wij denken dat het te verkopen is, dan komt het in de winkel. Als wij denken dat het niet te verkopen is, dan gaat de kleding of naar Roemenië of naar de Stichting Dorcas in Aalten. In het begin dacht ik dat we ooit wel eens klaar zouden zijn met het uitzoeken van de kleding, na een jaar ervaring weet ik dat er een continue aanvoer van kleding is.

De SOL Sisters is een gezellige, open groep vrouwen waar altijd wel ruimte is voor meer vrouwen. Dus als je dit leest en denkt, dat lijkt me ook wel wat, schroom dan niet om op een dinsdagavond binnen te lopen. Op de woensdag middag en de zaterdag morgen is de winkel open voor de verkoop. Het werk wat er wekelijks is, is sorteren van kleding en de verkoop van kleding. Het is geen verplichting om elke week er te zijn. De meeste SOL Sisters hebben net als ik, naast hun vrijwilligerswerk ook een betaalde baan, dan is het begrijpelijk dat je er niet iedere week kunt zijn.

Met de omzet die we maken uit de verkoop van de kleding maken wij gezamenlijk een selectie voor een goed doel. Dat goede doel moet een bron hebben in de gemeente Oost Gelre, zodat we bijna zeker weten dat het geld dat we schenken, goed besteed gaat worden. In 2017 hebben we de mogelijkheid gekregen om te schenken aan Stichting Huntington Oost Gelderland en de Voedselbank Oost Gelre. Hopelijk volgen er nog veel meer goede doelen. Mocht u zelf in het bestuur zitten van een goed doel en deze vind zijn oorsprong in Oost Gelre, laat het ons dan weten. Misschien kunnen we dan ook iets voor u betekenen.

We zien u graag in ons pand


Enkele voorbeelden uit ons assortiment

11 maart, 2017

2 4 6 8 10


EXTRA KOOPAVOND: Vrijdag 17-02-2017 van 18.00 uur tot 21.00 uur

26 januari, 2017

Je kent de SOL-sisters waarschijnlijk als de leuke, hippe winkel met 2de hands unieke kleding en schoenen, tassen, sieraden, kadobonnen etc.

Nu runnen we met z’n allen deze winkel, buiten het feit om dat het erg leuk werk is, wel met een bepaald doel en dat kan van alles zijn, zie de website. In de winkel kun je ook zien welke doelen we steunen. Daar zijn de laatste tijd een paar nieuwe, meer lokale doelen bijgekomen, zoals o.a. de Voedselbank en Schuldhulpmaatje.

Waarom deze extra koopavond:

Natuurlijk gewoon om lekker gezellig te komen neuzen. Maaaaar…. er is ook een extra reden:
Eén doel willen we er namelijk uitlichten: deze avond gaan we een cheque overhandigen aan Stichting Huntington Oost Achterhoek

Het gaat hier echt om een actie in- en voor onze eigen streek. De ziekte komt namelijk veel voor in de dorpen Mariënvelde, Zieuwent en Beltrum… mensen uit onze directe omgeving..
Onderzoek naar de oorzaak en- of behandeling kost enorm veel geld en daar kunnen en willen wij graag een bijdrage aan leveren.


Sol Sisters Cadeaubon

23 januari, 2017

Zoek je een origineel kado voor een verjaardag of andere gelegenheid?
Dan is een SOL SISTERS kadobon altijd leuk!
Je bepaalt zelf de waarde, wij zorgen voor een leuke verpakking..

IMG_0907


Mooie match Oost Gelrese Uitdaging

9 januari, 2017

LICHTENVOORDE – Op 25 november werd een nieuwe trap geplaatst bij de SOL SISTERS. Onze tweedehands kledingzaak ondersteunt met de opbrengst van de verkoop verschillende projecten op het gebied van zorg en onderwijs. Ook richten wij ons op kleinschalige projecten in de gemeente Oost Gelre.

Onlangs heeft ons pand een grondige opknapbeurt gehad en het resultaat mag er zijn! De toegang tot de winkel was ook nodig aan vervanging toe… De trap was gammel en niet of nauwelijks begaanbaar voor bezoekers die slecht ter been zijn of die gebruik maken van een rolstoel. Daarom hebben we een aanvraag ingediend bij de Oost Gelrese Uitdaging. De matchgroep van de Oost Gelrese Uitdaging kwam daarvoor terecht bij twee bedrijven, die zich meteen zeer betrokken toonden. Via Albert Willemsen (directeur ESVE) en Ralf Eeftink (Eeftink Rensing Staalbouw) werd geregeld dat er een nieuwe, rolstoelvriendelijke toegang kwam voor ons SOL SISTERS. ESVE heeft de materialen en de man-uren gesponsord, Eeftink Rensink het galvaniseren van de trap.

Op vrijdag 25 november werd de trap geplaatst, gevolgd door een gezellig samenzijn in de kantine van ESVE. Medewerkers en vrijwilligers schoven samen aan tafel voor een kroketje, glaasje cola en een biertje, om te toosten op een mooie match van de Oost Gelrese Uitdaging.

38e7436c-517f-4309-a110-1b5bc9b526d9_thumb840 img_2646


Winterjassen en accessoires bij de SolSiters

7 november, 2016

IMG-20161028-WA0000 IMG-20161028-WA0001 IMG-20161028-WA0002 IMG-20161028-WA0003 IMG-20161028-WA0004 IMG-20161028-WA0005