Onze goede doelen

Wij steunen kleinschalige projecten in Oost Gelre, maar ook elders.
Door goede contacten met de initiatiefnemers blijven wij verzekerd van een goede besteding van het geld dat we beschikbaar stellen.
Met name projecten die zich richten op onderwijs en gezondheidszorg vinden we belangrijk. Maar ook de eerste levensbehoeften van mensen, zoals schoon drinkwater en sanitair spreken ons aan.
Door de financiële situatie in Nederland hebben we op dit moment de aandacht meer naar Oost-Gelre verschoven.

Onze “vaste” goede doelen zijn:
Stichting Hope – Steunt indianen in het Andesgebergte van Peru onder leiding van Walter Meekes uit Aalten. Ons contactadres woont in Lichtenvoorde.

Stichting Child Surgery – Mobiele medische teams opereren kinderen met aangeboren lichamelijke- en door ongevallen ontstane gebreken zodat ze een volwaardig en beter bestaan krijgen.

De Nederlandse stichting ‘Child Surgery Vietnam’ helpt lichamelijk gehandicapte kinderen in Vietnam. Veel kinderen gaan onnodig gehandicapt door het leven. De achterstand in orthopedische en plastische operaties kan binnen 10 jaar worden weggewerkt.

Stichting Chica – Stichting Chica heeft als doel het onderwijs en sport & spel te ondersteunen in Oeganda. De leiding is in handen van drie enthousiaste vrijwilligers uit Lichtenvoorde.

Regionaal:
Voedselbank Achterhoek – wij doen jaarlijks een bijdrage in de brandstof.
Daarnaast ontvangen alle mensen woonachtig in de gemeente Oost Gelre die afhankelijk zijn van de voedselbank regelmatig een cadeaubon van de SOL Sisters
Zonnebloem Oost Achterhoek – We zetten alles op alles om mensen met een lichamelijke
beperking een onvergetelijke tijd te bezorgen. Zodat ook zij volop van het leven kunnen genieten. Daarom denken we altijd in oplossingen.
Pietenbrigade – Gezinnen die weinig te besteden hebben kunnen zich ook dit jaar weer aanmelden bij de Pietenbrigade. Gezinnen kunnen een gratis pietenbezoek bestellen, inclusief wat lekkers en een cadeau voor kinderen tot 8 jaar.

Jaarlijks komen hier ook nog wat eenmalige projecten bij die we eenmalig steunen.
In 2017 was dat Stichting Huntington, Stichting Mijnzorg Suriname.

Als u een goed doel heeft, of een goed doel kent die onze steun wel kan gebruiken, dan kunt u contact zoeken met ons.

Achtergrondinformatie

We zamelen ongeveer 13.300 kg kleding in per jaar.
Wekelijks wordt al deze kleding gesorteerd.
Een deel daarvan verkopen we in onze eigen winkel.
De kleding die wij niet meer geschikt vinden voor de verkoop, maar nog wel bruikbaar wordt opgehaald door het “Hergebruikertje”. Deze kleding wordt meegenomen naar projecten in het buitenland.

Van der Meer de Walcherenstraat 1A (naast de sporthal) 7131 EN Lichtenvoorde