Projecten

Oost Gelre Cadeaubon
Omdat er in Oost-Gelre een grote groep mensen is die niet of nauwelijks meer kan rondkomen met hun inkomen hebben we gemeend ook voor hulpprojecten te kiezen in de directe omgeving. Naast de “kledingbank” is het project Cadeaubon inmiddels van start gegaan.
Het is een project, waarbij we kinderen een cadeaubon aanbieden voor hun verjaardag. Ze kunnen daarmee in een van de deelnemende winkels in Oost-Gelre een verjaardagscadeau uitzoeken.
Deze bonnen zijn alleen voor mensen beschikbaar die daarvoor aangewezen worden door de Schuldhulpverlening.
We doen dit op deze manier, omdat de Schuldhulpverlening het beste is geïnformeerd over de financiële situatie van deze groep.

Stichting HoPe
Stichting HoPe steunt indianen in het Andesgebergte van Peru onder leiding van Walter Meekes uit Aalten. Ons contactadres woont in Lichtenvoorde. Website

Stichting Chica Lichtenvoorde
Stichting Chica heeft als doel het onderwijs en sport & spel te ondersteunen in Oeganda. De leiding is in handen van drie enthousiaste vrijwilligers uit Lichtenvoorde. Website

Stichting Nuru Lichtenvoorde
Stichting Nuru biedt hulp in zelfredzaamheid in de gezondheidszorg in Kenia. Onze contactpersoon woont in Mariënvelde. Website

Vietnam, Stichting Child Surgery. Website
Mobiele medische teams opereren kinderen met aangeboren lichamelijke- en door ongevallen ontstane gebreken zodat ze een volwaardig en beter bestaan krijgen.

Roemenië, Moeder Teresa Ulft. Website
Deze stichting helpt de zigeuners in Roemenië een menswaardig bestaan op te bouwen door middel van huisvesting, scholing en land en tuinbouwprojecten. Wij steunen deze stichting ook door speelgoed te geven voor kinderen.